Nieuwsflits 35 – juli 2019

Nuti heeft dit keer een jaaroverzicht gemaakt van de meeste activiteiten gedurende het schooljaar 2018- 2019.

Op 6 november 2018 kwam een nieuw kind naar de middelste groep, zijn naam is Kiss Justin, 6 jaar oud, gediagnosticeerd met infantiel autisme, hij is een blij jongetje (3e kindje van links) erg vrolijk, maar praat niet. Zijn ouders willen hem ook het volgende schooljaar op Casa Luminii laten en schrijven hem dan in voor het speciale onderwijs.

Op 26 oktober 2018 zijn de kinderen naar de Bibliotheek Astra geweest en  luisterden, zongen, en keken naar hun geliefde verhalen.

Op 07 november 2018 hebben we met de kinderen de dierentuin bezocht, Ze waren erg opgewonden en enthousiast over de dieren die ze daar konden zien.

Op 16 november 2018 Zijn de kinderen weer in de bibliotheek Astra geweest en hebben daar het verhaal van Roodkapje gekeken.

Ook op 16 november 2018 hebben de kinderen meegedaan aan een programma voor scholen “De herfst symfonie” Hier hebben ze samen met onze hulp werkstukken gemaakt waar ze de eerste prijs mee hebben gewonnen.

Op 23 november 2018 waren de kinderen uitgenodigd in Theater Gong om het theaterstuk “Pinoccio” te komen kijken. OP 29 november  2018 hebben we in de bibliotheek Astra meegedaan aan een overzicht over 100 jaar Roemenië 1918-2018

OP 13 december 2018 waren de kinderen uitgenodigd in Theater Gong om het theaterstuk “Roodkapje”  te komen kijken.

Ook op 13 december 2018 hebben we in de bibliotheek Astra meegedaan met de expositie “de blijdschap van de geboorte van Jezus”. Andrei uit de oudste groep heeft de eerste prijs gewonnen en andere kinderen hebben een pluim gekregen.

14 december  2018 hebben we in de bibliotheek Astra kerstliederen geluisterd.

Op 19 december 2018 hebben we meegedaan met het kerstfeest en mochten we kerststukken maken samen met de ouders van de kinderen.


In de periode maart, april en mei zijn we vaak naar de bibliotheek Astra geweest. De kinderen komen er graag. Ze zijn gewent aan het gebouw en het personeel van de afdeling kinderboeken

De week van 15 april tot 19 april was een speciale week genoemd “Anders” en hebben we de volgende activiteiten gedaan. 

  • Maandag: Zijn we naar de kathedraal gegaan met de kinderen
  • Dinsdag: Hebben we op Casa Luminii therapie gehad
  • Woensdag zijn we naar het openlucht museum geweest
  • Donderdag hebben we in theater Gong de koninklijke spelen gezien
  • Vrijdag zijn de poppenspelers van theater Gong bij ons op Casa Luminii met hun poppen komen spelen

In de periode van november tot maart zijn er verschillende klasinspecties geweest op Casa Luminii voor de registratie van de collega’s op verschillende onderwijsniveaus, maar ook voor de vaste aanstellingen van de leerkrachten. Verder voor de professionele training van alle leerkrachten. Verder zijn wij bezig om nieuwe leermethoden te ontwikkelen voor het speciaal onderwijs.

De leerkrachten van Casa Luminii.

Van overheidswege zijn de 3 groepen verminderd naar 6 kinderen per groep.

Verder is er natuurlijk weer een prachtige sarbare (laatste schooldag) geweest. Het thema was liefde.

Iedere keer weer een hartverwarmend gebeuren. Alle kinderen waren niet aanwezig omdat veel kinderen niet mee konden doen i.v.m. de moeilijkheidsgraad.

Klik hier of op de foto om nog meer foto’s en video te zien van de laatste schooldag.

Namens de kinderen, de leerkrachten en St. Sion Int. wensen wij jullie een fijne vakantie.