Nieuwsflits 34 – december 2018

Inmiddels is het schooljaar alweer voor een derde om. Wat gaat de tijd snel en wat zijn er veel veranderingen. Ook in Casa Luminii zijn er veel veranderingen binnen het kinderdagverblijf, alsook met de overplaatsing van kinderen en de veranderingen binnen het speciaal onderwijs.

Nuti onze, tot nu toe nog enige werkneemster, vrouw van een voorganger in Sibiu, schreef ons deze keer over het wel en wee in Casa  Luminii.

Zij schreef;

We waren erg blij, dat we na bijna drie maanden zomervakantie, de kinderen in Casa Luminii weer  terug te zien. Op 10 september is de school weer gestart en er waren veel veranderingen.

Dit jaar zijn we weer gestart met drie groepen. Oudste groep,  waar Ruxi en Andrada voor de groep staan. Middelste groep, waar Daniela en Ioana voor de groep staan. En de jongste groep Simona en Ileana.

Costi, een jongen die al een aantal jaren in Casa Luminii zat (een weeskind, opgevangen in Prichindel)  is afgelopen jaar 18 jaar geworden en daarom overgebracht van Prichindel, naar een weeshuis waar volwassenen opgevangen worden in Raul Vadului. Wij hopen dat het daar goed met hem gaat. Altijd weer moeilijk om kinderen weg te zien gaan als ze de 18 jarige leeftijd hebben bereikt, niet wetende hoe het verder met hen zal gaan.

Maria is nu zover dat zij naar het normale onderwijs mag doorstromen. Daarom zal ook zij niet meer naar Casa Luminii komen, maar zal thuis les krijgen van een leerkracht die dit verder zal gaan begeleiden.

Serban is door zijn moeder van Casa Luminii gehaald, omdat hij opgroeide en het voor zijn moeder te  zwaar werd om hem iedere keer naar school te brengen.

Daniela is een nieuwe leerkracht, die het Casa Luminii  team komt versterken. Zij zal met Ioana en Bianca samenwerken i.p.v. Adina die er als psychologe werkte.

Natuurlijk hebben we ook weer een aantal leuke dingen gedaan met de kinderen van Casa Luminii.

“Herfst in het openlucht museum”  Hiervoor zijn we met het mooie weer met alle kinderen naar het park geweest. We hebben blaadjes en kastanjes gezocht, deze hebben we later gebruikt voor allerlei activiteiten op Casa Luminii.

“De dag van het onderwijs” Op 5 oktober hebben we de dag van het onderwijs gevierd. De kinderen hebben een collage gemaakt met de titel “Hoe ziet mijn ( kleuter)school eruit”

Op 16 oktober hebben we de verjaardag van Tania gevierd en hebben we taart en pizza gegeten.

Wat hebben de kinderen daarvan genoten!

Het Gong Theatre in Sibiu hadden de kinderen uitgenodigd om te komen kijken naar een theaterstuk “Beauty and the beast” De kinderen hebben enorm genoten van de show.

Verder zien wij als leerkrachten, dat de kinderen erg genieten van alle activiteiten die worden aangeboden binnen Casa Luminii. En we zien bij sommige kinderen zichtbare vooruitgang.

Verder willen we van de gelegenheid gebruik maken om iedereen te bedanken voor de steun die wij het afgelopen jaar hebben mogen ontvangen. D.m.v. hulp, gebed of anderzijds.

Namens het team en alle kinderen van Casa Luminii (Huis van Licht)

Fijne Kerstdagen en een Gezegend Nieuwjaar