Casa Luminii

openingNa het zien van een documentaire over gehandicapte kinderen is, in de zomer van 1999, een team christenen o.l.v. Marten en Jeltje Valster, vertrokken naar Roemenie.

Na een oriëntatiereis werd besloten om St. Sion International op te richten in Nederland en om met een groepje van 6 gehandicapte kinderen te starten in de stad Sibiu. Eind 1999 werd een gebouw gekocht en aangepast om deze kinderen op te vangen. Met medewerking van Dirk Bart en Marja Houweling, die via ECM Nederland als zendelingen waren uitgezonden, is in september 2000 het dagverblijf “Casa Luminii” wat “Huis van Licht” betekend, officieel geopend.

Via de onderwijsinspectie zijn er momenteel 8 salarissen voor groepsleiders en een parttime psychologe ter beschikking gesteld als ook een nieuwe mini van met chauffeur die de kinderen ophaalt en na schooltijd weer naar huis toe brengt.

Er zijn drie groepen van minimaal acht kinderen met op iedere groep een leid(st)er en een assistent. De leiding van Casa Luminii is in handen van school voor speciaal onderwijs in Sibiu.

 

Ook hebben we in de afgelopen jaren verschillende kort verbanders in het project gehad. Een orthopedagoge, fysiotherapeute en een muziektherapeute.

De liefde die de Here Jezus heeft voor deze wereld, vooral voor het zwakke en minder bedeelde, heeft ons ertoe bewogen om een dagverblijf voor kinderen met een handicap te starten. Dit kinderdagverblijf hebben we de naam “Casa luminii” gegeven, dit betekent huis van licht. Juist deze kinderen moeten een kans krijgen zich te ontplooien en te ervaren dat Jezus om hen geeft.

We streven ernaar om een dagverblijf te realiseren waar de kinderen zich op een natuurlijke manier thuis kunnen voelen. Door liefde te geven en geduldig te zijn, hebben we ervaren dat hun ontwikkeling verbetert.

  • juli 2000
  • oktober 2003
  • mei 2008
  • mei 2015